Terveiset Barcelonasta

Aurinkoista huomenta Barcelonasta,

Täällä aurinko paistaa ja lämpötila on kohonnut jo melkein kahteenkymmeneen, vaikka kello on vasta 11. Ihmiset ovat lähteneet työmatkoilleen klo 9 maissa, samalla kun ovat napanneet tuoreen patongin ja kahvin mukaan alakerran leipomosta.

Jotkut ovatkin saattaneet huomata, että tänä keväänä Neutechin ”sivukonttori” on sijainnut Barcelonassa. Kevään aikana meistä muutamat ovat käyneet lomailemassa ja tekemässä töitä täällä etelässä aurinkoisissa maisemissa ja voimme kyllä yhteen ääneen todeta, että ai vitsi kuinka se aurinko vaan saa ihmeitä aikaan. Pimeän talven jälkeen aina tajuaa, kuinka paljon elinvoimaa ja energiaa auringosta saakaan. Haluaisimme nyt jakaa hieman ajatuksiamme tästä etätyöskentelyn mahdollisuudesta ulkomailla ja miten se on vaikuttanut positiivisesti kevääseemme.

Vuokrasimme Barcelonasta asunnon kevään ajaksi etätyöskentelyä ajatellen. Tietenkin samalla se oli mahdollisuus lomailuun, mikäli työntekijä itse niin haluaisi. Asunto valittiin mieluiselta alueelta ja se sisälsi kaikki tarvittavat mukavuudet, kuten WiFin ja pesukoneen. Tammikuussa meistä ensimmäiset täällä vierailivat ja sää oli jo tuolloin ihanan keväinen sekä aurinkoinen. Etelän ilmasto olikin tärkein syy asunnon vuokraamiseen juuri Barcelonasta, sillä aurinkohoito tekee ihmeitä niin sielulle kuin kehollekin. Tämähän on samalla osa työhyvinvointiamme ja antaa energiaa työhömme niin nyt kuin myöhemmin keväällä Suomessa. Työskentely Barcelonasta käsin onkin sujunut hyvin ja lomailu tietysti vielä paremmin. Heh. Wifi on ajoittain ollut heikko, mikä on jarruttanut tietokoneella naputtamista, mutta koska puhelimesta saa helposti muodostettua yhteyspisteen niin homma on rullannut. Asiakkaita ei tietenkään pääse tapaamaan henkilökohtaisesti Espanjasta käsin, mutta tarpeen tullen on Skype ajanut asian paremmin kuin hyvin.

Täällä työskentely ja eläminen edes hetken verran on saanut ajatukset irti arjen muista rutiineista, vaikka töitä onkin tehty. Barcelonan ainutlaatuinen kulttuuri ja henki, espanjalaiset ruuat, aurinkoiset päivät, pimeät illat ja paikallisten kovaäänisyys ovat tehneet matkastamme erinomaisen. Tällaisen kokemuksen jälkeen onkin mukava palata kotiin ja niin arkirutiineihin, mistä niin kovasti tarvitsi taukoa.

Etätyöskentely Barcelonasta ei siis ole ollut yhtään hullumpi juttu. Työmotivaatio on kasvanut ropisten ja nyt jaksaa taas painaa seuraavankin syksyn ja ehkä talvenkin. Kiitokset tämän idean keksijälle, toimitusjohtajallemme.