Neutech 20 vuotta!

Hei vaan hei kaikille!

Ensimmäisessä postauksessa kerroimme hieman itsestämme ja mainitsimme, että tänä vuonna Neutechille tulee tasan 20 vuotta täyteen. Tästä haluammekin kertoa teille enemmän, sillä ei näitä 20v. synttäreitä joka vuosi saa juhlia. Tiesittekö, että olemme tosiaan yksi Suomen vanhimpia alamme yrityksiä?

Neutech perustettiin jo vuonna 1996 ja silloin IT-ala näytti ”hieman” erilaiselta kuin tänään. Tietokoneet olivat harvinaisuuksia ja voittekin arvata, ettei sillon sometettu älypuhelimilla, tableteilla tai edes niillä tietokoneilla. Tietokoneet sekä Internet ovatkin tämän 20 vuoden aikana luoneet täysin uuden ulottuvuuden ihmisten elämään. Lähes kaikkien yritysten toiminta perustuu nykyään Internetin hyödyntämiseen. Verkkosivut sekä sähköpostit ovat kaiken perusta, ja esimerkiksi intranet, extranet, laskutus sekä markkinointi tapahtuu pilvien välityksellä. Tämä huikea kehitys on vaikuttanut tietysti meidänkin työhömme. Olemme alusta asti tarjonneet hosting-palveluita tavalla tai toisella, mutta kuten arvata saattaa, ovat tekniikkamme kehittyneet valovuosien verran.

Neutechilla työskentelee edelleen ihmisiä, jotka aloittivat urakkansa jo vuonna 1996 ja he ovat päässeet katsomaan eturivistä miten ala on kehittynyt aina vuoteen 2016 tultaessa. Keskustelimme hieman konkreettisista asioista, jotka ovat muuttaneet muotoaan matkamme varrella ja yksi tällainen on konesali. Toimitusjohtajamme kommentoi muistikuviaan ensimmäisistä konesaleistamme: ”Meidän ensimmäinen konesali taisi olla tuolla Itärannassa ja sinne tuli netti multa kotoa jollain 10M kiinteällä yhteydellä. Sitten oli toinen niin sanottu konehuone Haukilahdessa ja siellä taas laskutettiin per kone noin 500 markkaa.” Nykyään konesalimme sijaitsee Pitäjänmäessä ja voimme paljastaa, että nettiyhteys ei tule meiltä kotoa. 😀

Jos viimeisen 20 vuoden aikana on tapahtunut näin hirvittävän paljon kehitystä, niin mitä tulee tapahtumaan seuraavan 20 vuoden aikana?? Me haluamme todellakin olla mukana kehityksessä ja toimia asiakkaidemme tukena myös vuonna 2036.

Koko vuoden 2016 juhlimme synttäreitämme ja pääsette mukaan juhliin esimerkiksi ICT Expossa huhtikuussa sekä erilaisten synttärikampanjoiden tai kilpailujen merkeissä. Pysykää siis kuulolla! 🙂