Fiiliksiä Mindtrekistä

Mukavaa maanantaita ja alkavaa viikkoa kaikille!

Vierailimme muutama viikko sitten ensimmäistä kertaa kansainvälisessä teknologiakonferensissa Mindtrekissä Tampereella. Olimme tutustuneet tapahtuman sisältöön melko hyvin jo etukäteen, mutta silti emme oikein tienneet minkälaista tapahtumaa odottaa. Mindtrek oli nimenä meille todella uusi, vaikka tapahtuma on pyörinyt jo iät ja ajat. Olemme kulkeneet monet messut ja seminaarit läpi viimeisten vuosien aikana, mutta jotenkin Mindtrek vaikutti erilaiselta näihin perinteisiin tapahtumiin verrattuna. Sitä se sitten olikin ja oikein positiivisessa mielessä!

Mindtrek oli jaettu pienempiin tapahtumiin, jotka keskittyivät jokainen hieman eri teknologian kehityssuuntiin. Tapahtumien teemoja olivat muun muassa Smart City, Open Souce ja IoT. Lisäksi tapahtumassa nähtiin mielenkiintoisia puhujia ympäri maailman. Koko tapahtuma alkoi maailman ensimmäisen kyborgin Neil Harbissonin puheella, joten sali oli tupaten täynnä aikaisesta maanantaista huolimatta. Harbisson on täysin värisokea ja hänelle on asennettu antenni päähän aistimaan värejä ääninä. Värejä ääninä? Kyllä vain. Siellä me maanantaina aamusta kuuntelimme miltä eri värit kuulostavat Harbissonin antennilla. Olihan se erikoista kuunnella miltä kuulostaa pinkkiin lenkinkiin pukeutunut nainen ai tummaan pukuun pukeutunut mies. Teknologian hyödyntäminen ihmisen aisteja parantamaan ei kuitenkaan ole tämän hetken ainut kuuma puheenaihe. Teknologiaa käytetään yhä enemmän yllättävilläkin aloilla, kuten maatalouden digitalisoimiseen sekä kaupunkien kehittämiseen. Juuri Tampere onki yksi Suomen johtavia teknologiakaupunkeja ja on hienoa huomata, kuinka kaupunki yliopistokoulutuksesta alkaen panostaa täysillä IT-osaamiseen.

Kaiken kaikkiaan Mindtrek oli hyvin opettavainen ja lämminhenkinen tapahtuma. Kukaan ei yrittänyt kaupitella omia palveluitaan, vaan kaikki keskittyivät yhdessä inspiroitumaan ja oppimaan jotain uutta. Fiilikset Mindtrekistä voikin koota yhteen lauseeseen: nähdään ehdottomasti taas ensi vuonna Mindtrek!