Tiedotteet

27.01.2015

Uutiskirje 27.1.2015

1.HYVÄÄ VUOTTA 2015!

2.ASIAKASSIVUT

3.ADOBE-HAAVOITTUVUUS

4.VARMISTUSPALVELU MACILLE

 

1. Hyvää vuotta 2015!

Haluamme toivottaa kaikille asiakkaillemme hyvää vuotta 2015 ja kiittää edellisestä vuodesta.

Viime vuonna toimistomme muutti Espoon Spektristä Helsingin Ruoholahteen ja Neutechin tiimi kasvoi muutamalla henkilöllä. Saimme joukkoomme uutta teknologian osaamista sekä myös markkinoinnin osaamista. Tänä vuonna panostammekin toiminnassamme myös näkyvyyteen. Olemme muun muassa mukana huhtikuussa järjestettävässä ICT Expossa Helsingin messukeskuksessa, josta tiedotamme tarkemmin hieman myöhemmin. Lisäksi tänä vuonna uudistamme palveluvalikoimaamme, jotta voisimme palvella asiakkaitamme entistäkin paremmin ja joustavammin.

 

2. Asiakassivut

Tiesitkö, että asiakassivuille voi kirjautua pelkällä asiakasnumerolla yksittäisen webhotellin postmaster@ sijaan? Asiakasnumerolla kirjautuessasi pystyt näkemään yhdestä paikasta kaikki kyseisellä asiakasnumerolla tilatut palvelut, hallita niitä, sekä selata laskuja.

 

3. Adobe-haavoittuvuus

Adobe on tiedottanut 22.1.2015 paikkaamattomasta haavoittuvuudesta Adobe Flash-selainliitännäisessä. Haavoittuvuutta hyödynnetään haittaohjelmien levittämisessä murrettujen verkkosivujen kautta ja sitä on käytetty Microsoft Internet Explorer- sekä Mozilla Firefox-selaimilla Windows-käyttöjärjestelmissä. Hyökkääjän on mahdollista suorittaa haluamaansa ohjelmakoodia kohteessa haavoittuvuuden avulla. Haavoittuvuuden tunniste on CVE-2015-0311 ja Adobe arvioi haavoittuvuuden korjauspäivityksen julkaistavan viikolla 5. Toiseen Flash Player- haavoittuvuuteen on myös julkaistu päivitys tunnisteella CVE-2015-0310. *

Adobe julkaisi korjauspäivityksen Flash Player-haavoittuvuuteen 24.1.2015. Päivityksen tunniste on CVE-2015-0311. *

*Lähde: https://www.viestintavirasto.fi/tietoturva/haavoittuvuudet/2015/haavoittuvuus-2015-005.html

 

4. Varmistuspalvelu Macille

Onko käytössäsi Mac? Mitä tapahtuu tiedostoillesi jos tietokoneesi tai palvelin hajoaa? Entä jos toimistonne tuhoutuu ja varmuuskopiot sen mukana? Haluaisitko turvapaikan tiedostoillesi huolimattomuusvirheen, varkauden, tulipalon tai minkä tahansa muun onnettomuuden varalle? Ei kannata jossitella vaan hankkia varmistuspalvelu tiedostoillesi meiltä jo tänään.

Tietokoneiden sisällön varmuuskopiointi on äärimmäisen tärkeää jokaisen yrityksen liiketoiminnan toiminnan sujuvuuden sekä jatkuvuuden kannalta, koska tiedostot sisältävät kriittistä tietoa ja ne tulevat olla aina saatavilla tilanteessa kuin tilanteessa. Varmistuspalvelumme avulla voit selviytyä jopa katastrofitilanteista helposti.

Varmistuspalvelumme Macille varmuuskopioi automaattisesti ja tallentaa verkon kaikkien OS X Leopard- tai sitä uudempien Macien tiedostoja. Varmistuspalveluumme voi tallentaa usean eri Mac-tietokoneen tiedot, joten vaikka koko toimiston tiedot pysyvät turvassa yhdellä palvelulla yhdessä paikassa. Varmistuspalvelumme tallentaa tietokoneen sisällön automaattisesti ja säilyttää tiedot tallennettuna tietoturvallisessa konesalissa erillään muista varmuuskopioista ja esimerkiksi toimistosta, jossa tietokoneet sijaitsevat. Varmistuspalvelumme ei häiritse palvelimien toimintaa vaan toimii automaattisesti taustalla. Macin oma varmistusohjelma Time Machinen takaa, että saat palautettua tiedostosi helposti ja nopeasti.

 

Hinta: 3tb 74e/kk alv 0.

23.01.2015

Ilmoitus Adobe-haavoittuvuudesta 23.1.2015

Adobe on tiedottanut 22.1.2015 paikkaamattomasta haavoittuvuudesta Adobe Flash-selainliitännäisessä. Haavoittuvuutta hyödynnetään haittaohjelmien levittämisessä murrettujen verkkosivujen kautta ja sitä on käytetty Microsoft Internet Explorer- sekä Mozilla Firefox-selaimilla Windows-käyttöjärjestelmissä. Hyökkääjän on mahdollista suorittaa haluamaansa ohjelmakoodia kohteessa haavoittuvuuden avulla. Haavoittuvuuden tunniste on CVE-2015-0311 ja Adobe arvioi haavoittuvuuden korjauspäivityksen julkaistavan viikolla 5. Toiseen Flash Player- haavoittuvuuteen on myös julkaistu päivitys tunnisteella CVE-2015-0310.

22.12.2014

Uutiskirje 19.12.2014

JOULUTERVEHDYS

Taas on vuosi lopuillaan ja on aika kiittää kaikkia, jotka ovat tehneet Neutechin vuodesta näin mahtavan. Haluamme kiittää kaikkia asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme vuodesta 2014 ja toivottaa ihanaa joulua sekä onnea tulevaan vuoteen. Tehdään yhdessä vuodesta 2015 taas entistäkin parempi! Tänä vuonna lahjoitimme joululahjamme uuden lastensairaalan tukemiseksi.

Hyvää Joulua ja onnellista Uutta Vuotta 2015 toivottaa, Neutechin tiimi!

TOIMISTON AUKIOLOAJAT JOULUNA

Toimistomme sekä puhelinkeskuksemme sulkeutuu 23.12 klo 14 ja olemme jouluaaton sekä joulun pyhäpäivät kiinni. Vastaamme kuitenkin sähköpostitse (support@neutech.fi) normaalisti läpi joulun ja kaikki tukipalvelut toimivat normaalisti. Päivystämme normaalisti myös sopimusasiakkaidemme omat päivystysajat. Joulun välipäivät olemme auki normaalisti, kunnes uuden vuoden aattona suljemme taas toimistomme sekä puhelinkeskuksemme klo 14.
 

04.12.2014

Newsletter 3.12.2014

1. Kuukauden kumppani – Tietoweb Oy

2. Jouluarvonta

3. Neutech on täysin suomalainen

4. WordPress-haavoittuvuus

5. Drupal-haavoittuvuus

 

1. KUUKAUDEN KUMPPANI – TIETOWEB OY

Joulukuussa kuukauden kumppanimme on nuori yritys nimeltä Tietoweb Oy. Vuonna 2010 perustettu Tietoweb tarjoaa räätälöityjä verkkosovelluksia asiakkailleen. Tikkurilasta käsin toimiva Tietoweb tähtää tarjoamaan asiakasyrityksilleen yksilöllisiä verkkokauppapohjia, tuotetukea sekä ylläpitoa koko palveluiden elinkaaren ajan. Tietoweb haluaa mahdollistaa asiakkaillensa ketterän ja joustavan liiketoiminnan harjoittamisen ja siksipä ovat he tehneet kanssamme yhteistyötä heti yrityksen perustamisesta lähtien. “Kustannustehokkuus sekä joustavuus ovat kriteerejämme palvelintarjoajan suhteen, ja Neutech täyttää nämä kriteerit mennen tullen”, kuvailee Tietoweb. “Valitsimme Neutechin sattumalta ja tämä sattuman ansioista liiketoimintamme on saanut sujuvan liikkeellelähdön, koska kaikki vain on toiminut heti alusta alkaen.”

Laatu Tietowebin asiakkaille tarkoittaa nopeita vastauksia mahdollisiin kysymyksiin sekä henkilökohtaisia ratkaisuja erilaisiin tilanteisiin. Me Neutechilla panostamme omien asiakkaidemme lisäksi myös asiakkaidemme asiakkaisiin. Vastuullamme on taata verkkosovelluksien toimivuus Tietowebin asiakkaille ja siitä pidämme lujasti kiinni.

Onnistuneen yhteistyön ansiosta tulevaisuus tuokin tullessaan uusia yhteisiä projekteja ja yhteistyömme tiivistyy. Neutech haluaa kiittää Tietowebiä luottamuksesta ja mukavista menneistä vuosista! 

2. JOULUARVONTA

Facebookissamme on käynnissä nyt jouluarvonta, jossa palkintona on kaksi yllätysjoululahjaa. Arvonta on käynnissä 4.12-15.12 ja osallistuminen tapahtuu arvontastatusta tykkäämällä. Käy siis osallistumassa arvontaamme ja tykkää samalla Facebook-sivuistamme!

 

3. NEUTECH ON TÄYSIN SUOMALAINEN

Viestintävirasto julkaisema artikkeli keskustelee asioista, joita organisaatioiden tulisi huomioida pilvipalveluita hyödyntäessään. Artikkelissa huomautetaan, että pilvipalveluiden kokonaisturvallisuus muodostuu sekä palveluntarjoajan että asiakkaan tietoturvakäytännöistä ja pilveen siirrettävän sovelluksen tietoturvasta. Useat pilvipalveluntarjoajat käyttävät maantieteellistä hajautusta, jolloin konesaleja tai palvelinkeskuksia on ulkomailla. Silloin on hyvä huomioida, että eri maissa on erilainen lainsäädäntö esimerkiksi henkilötietojen ja sähköisen viestinnän suojaa koskien. Neutech on täysin suomalainen pilvipalveluntarjoaja. Palvelimme sijaitsevat Suomessa, joten säilytämme kaikki tiedot myös Suomessa.

 

4. WORDPRESS-HAVOITTUVUUS

Marraskuun alussa WordPress-sisällönhallintajärjestelmästä löytynyt kriittinen haavoittuvuus koskee kaikkia WordPress 3-versioita. Haavoittuvuus liittyy sivujen sekä viestien kommentointimahdollisuuteen. Hyökkääjä voi sopivalla tavalla muokattua JavaScript-ohjelmakoodia syöttämällä saada kohdepalvelimen haltuunsa. Haavoittuvuuden mahdollistava ohjelmointivirhe on WordPress-asennuksen tiedostossa wp-includes/formatting.php. Kaikkien ylläpitjien tulee päivittää WordPress-asennukset korjattuihin versioihin mahdollisimman nopeasti.

 

5. DRUPAL-HAAVOITTUVUUS

Myös Drupalista julkaistiin haavoittuvuustiedote marraskuussa liittyen korjauspäivitykseen DRUPAL-SA-CORE-2014-005. Päivityksen korjaama haavoittuvuus mahdollistaa verkkosivuston haltuunoton, joten on tärkeää asentaa Drupaliin korjauspäivitys, mikäli sitä ei ole vielä tehty.

 

 

10.11.2014

Newsletter 5.11.2014

1. KUUKAUDEN KUMPPANI - NENÄPÄIVÄ

Kuukauden kumppanimme marraskuussa on Nenäpäivä. Nenäpäivä (Red Nose Day) on maailmallakin tunnettu hyväntekeväisyyskampanja, jonka tehtävänä on kerätä varoja kehitysmaiden lasten hyväksi tekemällä jotain hauskaa. Nenäpäivän missio on kerätä varoja pitkäkestoisiin hyväntekeväisyyshankkeisiin ja edistää globaalia oikeudenmukaisuutta viihteen ja yhteisen kansanliikkeen voimalla. Turva, terveys, ravinto ja koulutus ovat asioita, joihin Nenäpäivä haluaa vaikuttaa pitkäkestoisilla toimillaan.

Ensimmäistä Red Nose Day -kampanjaa vietettiin vuonna 1988  Iso-Britanniassa ja Suomeen Nenäpäivä saapui vuonna 2007. Nenäpäivän tuotto jaetaan tasan yhdeksän tunnetun järjestön kesken, jotka ovat: Suomen UNICEF, Kirkon Ulkomaanapu, Suomen Punainen Risti, Pelastakaa Lapset, Plan Suomi, Fida International, Suomen Lähetysseura, Solidaarisuus ja Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus SASK.  Vuonna 2013 Nenäpäivä sai tunnustuksen Vastuullinen Lahjoittaminen Vala Ry:ltä ja keräsi reilut 3 miljoonaa euroa.

Olemme jo kolmatta vuotta mukana Nenäpäivän toiminnassa. Tarjoamme palvelut Nenäpäivälle ja haluamme myös olla mukana toteuttamassa Nenäpäivän visiota Suomesta, jossa jokainen edistää kehitysmaiden lasten ihmisarvoisen elämän toteutumista. Tiimimme on kehittänyt asiakkailleen asiakaspalvelutempauksen, jonka tarkoituksena on kerätä “tippiä” onnistuneesta asiakaspalvelusta Nenäpäivän hyväksi. Kannustamme kaikkia asiakkaitamme osallistumaan joko meidän tempaukseen tai keksimään oman tapansa auttaa Nenäpäivää tekemällä jotain hauskaa.

 

2. UUSI SITEGEN-TEEMA

Puuttuko sinulta nettisivut? Uusi Sitegen-teema tarjoaa kätevän ja nopean tavan hankkia tyylikkäät nettisivut kertaheitolla. Sitegen-teema on palvelu, joka tarjoaa valmiiksi suunnitellun designin nettisivuillesi. Saat helposti sekä nopeasti tyylikkäät nettisivut, jotka sisältävät kaikki tarvittavat elementit esimerkiksi yrityksesi kotisivuja varten. Sinun tulee ainoastaan lähettää meille tarvittavat tekstit ja tiedot, jotka haluat näkyvän sivuillasi. Me rakennamme sekä muokkaamme sivut valitsemasi teeman mukaan. Voit valita 4 eri teemavaihtoehdon väliltä, sekä joko suppean tai laajan paketin tarpeidesi mukaan. Teemme myös tarvittavat muutostyöt puolestasi. Sitegen-teema maksetaan kokonaisuudessaan kertamaksulla, eikä sisällä erillisiä kuukausimaksuja. Hinnat alkaen 149 euroa.

 

3. DRUPAL JULKAISI VAROITUKSEN KRIITTISESTÄ HAAVOITTUVUUDESTA

Drupal on julkaissut varoituksen kriittisestä korjauspäivityksestä DRUPAL-SA-CORE-2014-005. Päivitys korjaa haavoittuvuuden, jota on käytetty aktiivisesti hyväksi verkkosivujen haltuunottoon. Kehotamme Drupalin ohjeiden mukaisesti asentamaan kyseisen korjauspäivityksen tietomurtojen estämiseksi.

 

4.    WORDPRESSIIN TULOSSA TIETOTURVAPÄIVITYS

Klikki Oy on löytänyt WordPressistä merkittävän haavoittuvuuden, joka korjataan ohjelmistopäivityksellä lähipäivinä. Haavoittuvuuden tekniset yksityiskohdat julkaistaan myös samalla, mutta haavoittuvuuden löytäjän mukaan haavoittuvuus mahdollistaa ohjelmakoodin suorittamisen palvelimella käyttöjärjestelmän tasolla. Seuraamme tilannetta ja informoimme asiakkaitamme tarpeen tullen, mutta suosittelemme jo tässä vaiheessa kaikille WordPressin käyttäjille ohjelmistopäivityksen tekemistä heti kun se on saatavilla. 

08.10.2014

Nenäpäivä-kampanja on käynnissä 9.10-9.11!

Olemme mukana Nenäpäivän taustajoukoissa jo kolmatta vuotta ja tänä vuonna tuemme Nenäpäivää myös keräämällä heille lahjoituksia oman tiimimme voimin. Lahjoitamme 1 euron jokaisesta myymästämme webhotellista ajalla 9.10-9.11.2014. Haastamme myös kaikki asiakkaamme sekä samalla itsemme asiakaspalvelutempaukseen.

Asiakaspalvelutempauksessa ideana on antaa "tippiä" Nenäpäivälle onnistuneesta asiakaspalvelustamme, mikäli sinä asiakkaanamme olet tyytyväinen siihen. Meidän tehtävänämme on siis tarjota entistäkin parempaa asiakaspalvelua ja mikäli olet tyytyväinen saamaasi asiakaspalveluun, niin toivomme sinun lahjoittavan tippiä Nenäpäivän hyväksi haluamasi määrä.

Lisäksi asetamme haasteen toimitusjohtajallemme Tomille. Jos pääsemme keräystavoitteeseemme (1500e), niin Tomin täytyy pyöräillä Helsingistä Lahteen ja takaisin. Aikaa suorittaa tama tehtävä on ensi kesään asti. Nyt kaikki lahjoittamaan Nenäpäivälle, jotta saamme Tomin hikoilemaan! ;)

Lahjoituksen voit tehdä osoitteessa http://nenapaiva.fi/tiimit/101779, tai tekstaamalla NP 101779 numeroon 16499 lahjoitat 10e Nenäpäivän hyväksi!

26.09.2014

Tiedote ShellShock-haavoittuvuudesta!

25.9 julkaistiin tieto Linux-koneissa käytössä olevasta Bash-komentotulkin vakavasta haavoittuvuudesta ja kyseinen haavoittuvuus sai nimen ShellShock. ShellShock-haavoituvuus mahdollistaa ulkopuolisten sekä haitallisten komentojen suorittamisen käyttäjän tietämättä. ShellShock on mahdollistanut joissakin tapauksissa myös kotisivujen kaappaamisen, sekä pääsyn käyttäjätunnukseen kotisivujen kautta.

Me Neutechilla reagoimme ShellShockiin heti sen julkaisemisen jälkeen. Asensimme välittömästi WWW-palvelimille ylimääräisiä suojauksia, jotka estävät haavoittuvuuden hyväksikäytön kotisivuilla, sekä asensimme myös ylläpitomme alaisille palvelimille päivitetyn version Bash-komentotulkista.

Tällä hetkellä Bash-komentotulkkia tutkitaan edelleen, ja seuraamme tilannetta aktiivisesti mahdollisten lisäpäivitysten varalta. Ylläpitopalvelumme auttaa ShellShock-haavoittuvuuden kanssa sekä varmistaa kotisivujesi yleisen turvallisuuden, mikäli haluat delegoida tietoturvasta huolehtimisen ammattilaisille. Jos haluat siirtää ylläpitosi meille, ota yhteyttä sales@neutech.fi.

09.09.2014

Onko Installatron jo tuttu?

Haluatko asentaa ohjelmia vaivattomasti webhotelliisi? Onko Installatron jo tuttu? 

nPremium sekä uusi tuleva Pro webhotellimme sisältävät veloituksettoman Installatron asennusohjelman, jonka avulla voit helposti hallinoida, kehittää tai asentaa toimintoja sivustollesi. Esimerkiksi kuvagalleriat, verkkokaupat sekä blogit asentuvat helposti Instrallatronilla. Installatron on saatavilla myös muihin webhotelleihimme hintaan 28e/vuosi sisältäen alv. 24%.

Installatron sisältää mahdottoman paljon ohjelmavaihtoehtoja erilaisiin tarpeisiin, ja se helpottaa toimintojen asentamista nettisivuillesi huomattavasti. Installatronin ohjelmakategoriat ovat: yhteisöohjelmat, sisällönhallintajärjestelmät, verkkokaupat ja liiketoiminta, kuvat ja tiedostot, tutkimukset ja tilastot, sekä sekalaiset. Yleisimmin asennetut ohjelmat Installatronissa ovat WordPress, Drupal, Joomla sekä Magento. 

 

17.06.2014

Arvonta Facebookissa!

Osallistu Facebookissamme arvontaan, josta sinulla on mahdollisuus voittaa Neutechin ilmainen webhotellipaketti vuodeksi käyttöösi, sekä herkullinen 15 hengen juustokakku suoraan Juustokakkutehtaalta (www.juustokakkutehdas.fi). Arvontaan osallistuminen on helppoa. Mene vain Neutechin Facebook-sivulle, ja tykkää sekä jaa arvonta-statuksemme.  Aikaa osallistua tähän arvontaan on elokuun loppuun asti. Julkaisemme arvonnan voittajat Facebookissa heti syyskuun alussa. Onnea arvontaan!     

 

06.06.2014

Sosiaalinen media ja arvonta!

Hyvä asiakkaamme,

Iloksemme voimme tiedottaa, että nyt löydät Neutechin myös sosiaalisesta mediasta! Facebookissa olemme nimellä Neutech ja Twitterissä nimimerkillä Neutechfi. Asiakaspalvelumme toimii normaalisti, mutta nyt voit olla yhteydessä meihin myös Facebookin ja Twitterin välityksellä. Tavoitteenamme sosiaalisessa mediassa on jakaa informaatiota yrityksestämme, palveluistamme, ajankohtaisista uutisista, sekä tarjota asiakkaillemme mahdollisuus interaktiiviseen keskusteluun. 

Kesäkuusta alkaen Facebook-sivullamme starttaa kuukausittainen arvonta, joka jatkuu vuoden 2014 loppuun saakka. Arvomme joka kuukausi arvontastatuksemme tykkääjien ja jakajien kesken ilmaisen webhotellipaketin vuodeksi käyttöön. Vanhoille asiakkaillemme tämä voi tarkoittaa myös vuoden ilmaista jaksoa nykyiseen webhotellipakettiin. Ole tarkkana kesäkuusta alkaen ja ilmainen webhotellipaketti voi olla juuri sinun!