Tiedotteet

04.12.2014

Newsletter 3.12.2014

1. Kuukauden kumppani – Tietoweb Oy

2. Jouluarvonta

3. Neutech on täysin suomalainen

4. WordPress-haavoittuvuus

5. Drupal-haavoittuvuus

 

1. KUUKAUDEN KUMPPANI – TIETOWEB OY

Joulukuussa kuukauden kumppanimme on nuori yritys nimeltä Tietoweb Oy. Vuonna 2010 perustettu Tietoweb tarjoaa räätälöityjä verkkosovelluksia asiakkailleen. Tikkurilasta käsin toimiva Tietoweb tähtää tarjoamaan asiakasyrityksilleen yksilöllisiä verkkokauppapohjia, tuotetukea sekä ylläpitoa koko palveluiden elinkaaren ajan. Tietoweb haluaa mahdollistaa asiakkaillensa ketterän ja joustavan liiketoiminnan harjoittamisen ja siksipä ovat he tehneet kanssamme yhteistyötä heti yrityksen perustamisesta lähtien. “Kustannustehokkuus sekä joustavuus ovat kriteerejämme palvelintarjoajan suhteen, ja Neutech täyttää nämä kriteerit mennen tullen”, kuvailee Tietoweb. “Valitsimme Neutechin sattumalta ja tämä sattuman ansioista liiketoimintamme on saanut sujuvan liikkeellelähdön, koska kaikki vain on toiminut heti alusta alkaen.”

Laatu Tietowebin asiakkaille tarkoittaa nopeita vastauksia mahdollisiin kysymyksiin sekä henkilökohtaisia ratkaisuja erilaisiin tilanteisiin. Me Neutechilla panostamme omien asiakkaidemme lisäksi myös asiakkaidemme asiakkaisiin. Vastuullamme on taata verkkosovelluksien toimivuus Tietowebin asiakkaille ja siitä pidämme lujasti kiinni.

Onnistuneen yhteistyön ansiosta tulevaisuus tuokin tullessaan uusia yhteisiä projekteja ja yhteistyömme tiivistyy. Neutech haluaa kiittää Tietowebiä luottamuksesta ja mukavista menneistä vuosista! 

2. JOULUARVONTA

Facebookissamme on käynnissä nyt jouluarvonta, jossa palkintona on kaksi yllätysjoululahjaa. Arvonta on käynnissä 4.12-15.12 ja osallistuminen tapahtuu arvontastatusta tykkäämällä. Käy siis osallistumassa arvontaamme ja tykkää samalla Facebook-sivuistamme!

 

3. NEUTECH ON TÄYSIN SUOMALAINEN

Viestintävirasto julkaisema artikkeli keskustelee asioista, joita organisaatioiden tulisi huomioida pilvipalveluita hyödyntäessään. Artikkelissa huomautetaan, että pilvipalveluiden kokonaisturvallisuus muodostuu sekä palveluntarjoajan että asiakkaan tietoturvakäytännöistä ja pilveen siirrettävän sovelluksen tietoturvasta. Useat pilvipalveluntarjoajat käyttävät maantieteellistä hajautusta, jolloin konesaleja tai palvelinkeskuksia on ulkomailla. Silloin on hyvä huomioida, että eri maissa on erilainen lainsäädäntö esimerkiksi henkilötietojen ja sähköisen viestinnän suojaa koskien. Neutech on täysin suomalainen pilvipalveluntarjoaja. Palvelimme sijaitsevat Suomessa, joten säilytämme kaikki tiedot myös Suomessa.

 

4. WORDPRESS-HAVOITTUVUUS

Marraskuun alussa WordPress-sisällönhallintajärjestelmästä löytynyt kriittinen haavoittuvuus koskee kaikkia WordPress 3-versioita. Haavoittuvuus liittyy sivujen sekä viestien kommentointimahdollisuuteen. Hyökkääjä voi sopivalla tavalla muokattua JavaScript-ohjelmakoodia syöttämällä saada kohdepalvelimen haltuunsa. Haavoittuvuuden mahdollistava ohjelmointivirhe on WordPress-asennuksen tiedostossa wp-includes/formatting.php. Kaikkien ylläpitjien tulee päivittää WordPress-asennukset korjattuihin versioihin mahdollisimman nopeasti.

 

5. DRUPAL-HAAVOITTUVUUS

Myös Drupalista julkaistiin haavoittuvuustiedote marraskuussa liittyen korjauspäivitykseen DRUPAL-SA-CORE-2014-005. Päivityksen korjaama haavoittuvuus mahdollistaa verkkosivuston haltuunoton, joten on tärkeää asentaa Drupaliin korjauspäivitys, mikäli sitä ei ole vielä tehty.

 

 

10.11.2014

Newsletter 5.11.2014

1. KUUKAUDEN KUMPPANI - NENÄPÄIVÄ

Kuukauden kumppanimme marraskuussa on Nenäpäivä. Nenäpäivä (Red Nose Day) on maailmallakin tunnettu hyväntekeväisyyskampanja, jonka tehtävänä on kerätä varoja kehitysmaiden lasten hyväksi tekemällä jotain hauskaa. Nenäpäivän missio on kerätä varoja pitkäkestoisiin hyväntekeväisyyshankkeisiin ja edistää globaalia oikeudenmukaisuutta viihteen ja yhteisen kansanliikkeen voimalla. Turva, terveys, ravinto ja koulutus ovat asioita, joihin Nenäpäivä haluaa vaikuttaa pitkäkestoisilla toimillaan.

Ensimmäistä Red Nose Day -kampanjaa vietettiin vuonna 1988  Iso-Britanniassa ja Suomeen Nenäpäivä saapui vuonna 2007. Nenäpäivän tuotto jaetaan tasan yhdeksän tunnetun järjestön kesken, jotka ovat: Suomen UNICEF, Kirkon Ulkomaanapu, Suomen Punainen Risti, Pelastakaa Lapset, Plan Suomi, Fida International, Suomen Lähetysseura, Solidaarisuus ja Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus SASK.  Vuonna 2013 Nenäpäivä sai tunnustuksen Vastuullinen Lahjoittaminen Vala Ry:ltä ja keräsi reilut 3 miljoonaa euroa.

Olemme jo kolmatta vuotta mukana Nenäpäivän toiminnassa. Tarjoamme palvelut Nenäpäivälle ja haluamme myös olla mukana toteuttamassa Nenäpäivän visiota Suomesta, jossa jokainen edistää kehitysmaiden lasten ihmisarvoisen elämän toteutumista. Tiimimme on kehittänyt asiakkailleen asiakaspalvelutempauksen, jonka tarkoituksena on kerätä “tippiä” onnistuneesta asiakaspalvelusta Nenäpäivän hyväksi. Kannustamme kaikkia asiakkaitamme osallistumaan joko meidän tempaukseen tai keksimään oman tapansa auttaa Nenäpäivää tekemällä jotain hauskaa.

 

2. UUSI SITEGEN-TEEMA

Puuttuko sinulta nettisivut? Uusi Sitegen-teema tarjoaa kätevän ja nopean tavan hankkia tyylikkäät nettisivut kertaheitolla. Sitegen-teema on palvelu, joka tarjoaa valmiiksi suunnitellun designin nettisivuillesi. Saat helposti sekä nopeasti tyylikkäät nettisivut, jotka sisältävät kaikki tarvittavat elementit esimerkiksi yrityksesi kotisivuja varten. Sinun tulee ainoastaan lähettää meille tarvittavat tekstit ja tiedot, jotka haluat näkyvän sivuillasi. Me rakennamme sekä muokkaamme sivut valitsemasi teeman mukaan. Voit valita 4 eri teemavaihtoehdon väliltä, sekä joko suppean tai laajan paketin tarpeidesi mukaan. Teemme myös tarvittavat muutostyöt puolestasi. Sitegen-teema maksetaan kokonaisuudessaan kertamaksulla, eikä sisällä erillisiä kuukausimaksuja. Hinnat alkaen 149 euroa.

 

3. DRUPAL JULKAISI VAROITUKSEN KRIITTISESTÄ HAAVOITTUVUUDESTA

Drupal on julkaissut varoituksen kriittisestä korjauspäivityksestä DRUPAL-SA-CORE-2014-005. Päivitys korjaa haavoittuvuuden, jota on käytetty aktiivisesti hyväksi verkkosivujen haltuunottoon. Kehotamme Drupalin ohjeiden mukaisesti asentamaan kyseisen korjauspäivityksen tietomurtojen estämiseksi.

 

4.    WORDPRESSIIN TULOSSA TIETOTURVAPÄIVITYS

Klikki Oy on löytänyt WordPressistä merkittävän haavoittuvuuden, joka korjataan ohjelmistopäivityksellä lähipäivinä. Haavoittuvuuden tekniset yksityiskohdat julkaistaan myös samalla, mutta haavoittuvuuden löytäjän mukaan haavoittuvuus mahdollistaa ohjelmakoodin suorittamisen palvelimella käyttöjärjestelmän tasolla. Seuraamme tilannetta ja informoimme asiakkaitamme tarpeen tullen, mutta suosittelemme jo tässä vaiheessa kaikille WordPressin käyttäjille ohjelmistopäivityksen tekemistä heti kun se on saatavilla. 

08.10.2014

Nenäpäivä-kampanja on käynnissä 9.10-9.11!

Olemme mukana Nenäpäivän taustajoukoissa jo kolmatta vuotta ja tänä vuonna tuemme Nenäpäivää myös keräämällä heille lahjoituksia oman tiimimme voimin. Lahjoitamme 1 euron jokaisesta myymästämme webhotellista ajalla 9.10-9.11.2014. Haastamme myös kaikki asiakkaamme sekä samalla itsemme asiakaspalvelutempaukseen.

Asiakaspalvelutempauksessa ideana on antaa "tippiä" Nenäpäivälle onnistuneesta asiakaspalvelustamme, mikäli sinä asiakkaanamme olet tyytyväinen siihen. Meidän tehtävänämme on siis tarjota entistäkin parempaa asiakaspalvelua ja mikäli olet tyytyväinen saamaasi asiakaspalveluun, niin toivomme sinun lahjoittavan tippiä Nenäpäivän hyväksi haluamasi määrä.

Lisäksi asetamme haasteen toimitusjohtajallemme Tomille. Jos pääsemme keräystavoitteeseemme (1500e), niin Tomin täytyy pyöräillä Helsingistä Lahteen ja takaisin. Aikaa suorittaa tama tehtävä on ensi kesään asti. Nyt kaikki lahjoittamaan Nenäpäivälle, jotta saamme Tomin hikoilemaan! ;)

Lahjoituksen voit tehdä osoitteessa http://nenapaiva.fi/tiimit/101779, tai tekstaamalla NP 101779 numeroon 16499 lahjoitat 10e Nenäpäivän hyväksi!

26.09.2014

Tiedote ShellShock-haavoittuvuudesta!

25.9 julkaistiin tieto Linux-koneissa käytössä olevasta Bash-komentotulkin vakavasta haavoittuvuudesta ja kyseinen haavoittuvuus sai nimen ShellShock. ShellShock-haavoituvuus mahdollistaa ulkopuolisten sekä haitallisten komentojen suorittamisen käyttäjän tietämättä. ShellShock on mahdollistanut joissakin tapauksissa myös kotisivujen kaappaamisen, sekä pääsyn käyttäjätunnukseen kotisivujen kautta.

Me Neutechilla reagoimme ShellShockiin heti sen julkaisemisen jälkeen. Asensimme välittömästi WWW-palvelimille ylimääräisiä suojauksia, jotka estävät haavoittuvuuden hyväksikäytön kotisivuilla, sekä asensimme myös ylläpitomme alaisille palvelimille päivitetyn version Bash-komentotulkista.

Tällä hetkellä Bash-komentotulkkia tutkitaan edelleen, ja seuraamme tilannetta aktiivisesti mahdollisten lisäpäivitysten varalta. Ylläpitopalvelumme auttaa ShellShock-haavoittuvuuden kanssa sekä varmistaa kotisivujesi yleisen turvallisuuden, mikäli haluat delegoida tietoturvasta huolehtimisen ammattilaisille. Jos haluat siirtää ylläpitosi meille, ota yhteyttä sales@neutech.fi.

09.09.2014

Onko Installatron jo tuttu?

Haluatko asentaa ohjelmia vaivattomasti webhotelliisi? Onko Installatron jo tuttu? 

nPremium sekä uusi tuleva Pro webhotellimme sisältävät veloituksettoman Installatron asennusohjelman, jonka avulla voit helposti hallinoida, kehittää tai asentaa toimintoja sivustollesi. Esimerkiksi kuvagalleriat, verkkokaupat sekä blogit asentuvat helposti Instrallatronilla. Installatron on saatavilla myös muihin webhotelleihimme hintaan 28e/vuosi sisältäen alv. 24%.

Installatron sisältää mahdottoman paljon ohjelmavaihtoehtoja erilaisiin tarpeisiin, ja se helpottaa toimintojen asentamista nettisivuillesi huomattavasti. Installatronin ohjelmakategoriat ovat: yhteisöohjelmat, sisällönhallintajärjestelmät, verkkokaupat ja liiketoiminta, kuvat ja tiedostot, tutkimukset ja tilastot, sekä sekalaiset. Yleisimmin asennetut ohjelmat Installatronissa ovat WordPress, Drupal, Joomla sekä Magento. 

 

17.06.2014

Arvonta Facebookissa!

Osallistu Facebookissamme arvontaan, josta sinulla on mahdollisuus voittaa Neutechin ilmainen webhotellipaketti vuodeksi käyttöösi, sekä herkullinen 15 hengen juustokakku suoraan Juustokakkutehtaalta (www.juustokakkutehdas.fi). Arvontaan osallistuminen on helppoa. Mene vain Neutechin Facebook-sivulle, ja tykkää sekä jaa arvonta-statuksemme.  Aikaa osallistua tähän arvontaan on elokuun loppuun asti. Julkaisemme arvonnan voittajat Facebookissa heti syyskuun alussa. Onnea arvontaan!     

 

06.06.2014

Sosiaalinen media ja arvonta!

Hyvä asiakkaamme,

Iloksemme voimme tiedottaa, että nyt löydät Neutechin myös sosiaalisesta mediasta! Facebookissa olemme nimellä Neutech ja Twitterissä nimimerkillä Neutechfi. Asiakaspalvelumme toimii normaalisti, mutta nyt voit olla yhteydessä meihin myös Facebookin ja Twitterin välityksellä. Tavoitteenamme sosiaalisessa mediassa on jakaa informaatiota yrityksestämme, palveluistamme, ajankohtaisista uutisista, sekä tarjota asiakkaillemme mahdollisuus interaktiiviseen keskusteluun. 

Kesäkuusta alkaen Facebook-sivullamme starttaa kuukausittainen arvonta, joka jatkuu vuoden 2014 loppuun saakka. Arvomme joka kuukausi arvontastatuksemme tykkääjien ja jakajien kesken ilmaisen webhotellipaketin vuodeksi käyttöön. Vanhoille asiakkaillemme tämä voi tarkoittaa myös vuoden ilmaista jaksoa nykyiseen webhotellipakettiin. Ole tarkkana kesäkuusta alkaen ja ilmainen webhotellipaketti voi olla juuri sinun!

10.04.2014

Heartbleed haavoittuvuus ja HS:n artikkeli

Web-hotelleissa ja asiakkaiden sähköpostipalvelimilla käytetään OpenSSL-versiota joka ei ole haavoittuvainen "Heartbleed" vialle. Asiakkaillamme ei ole siis syytä vaihtaa salasanoja ellei ole käyttänyt samaa salasanaa jossain muussa palvelussa joka on ollut haavoittuvainen. Emme suosittele käyttämään samaa salasanaa useammassa palvelussa.

Asiakkaiden virtuaalipalvelimet ja dedikoidut palvelimet joissa on meidän toimittama ylläpitopalvelu on päivitetty hyvissä ajoin ennen Ficoran tiedotetta. Asiakkaat joilla ei ole ylläpitopalvelua hankittuna ja olivat haavoittuvaisia on tiedotettu erikseen ohjeilla miten korjata haavoittuvuus.